Održana izborna skupština KUD-a Oštrc

U četvrtak 1. ožujka KUD Oštrc je u OŠ Rude održao izbornu skupštinu. UZ članove KUDa, skupštini je nazočio predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora, Snježana Hofer iz RK RUdar, Marijan Hreščić iz Udruge Umirovljenika, Zoran Škiljan iz MO Rude i Željko Otmačić iz TD Ferdo Livadić. 

Skupština je dala još jedan četverogodišnji mandat predsjedniku Goranu Štenglu i tajniku Josipu Lebegneru, a umjesto Marka Lehpamera, za dopredjednika je izabran Matija Guliš. Navedene osobe ujedno su i ovlaštene za zastupanje KUD-a. Manjih promjena bilo je i u Upravnom odboru, u koji je umjesto Luke Mrvoša izabran Marko Škiljan. 

Što se tiše prošlogodišnjeg rada društva, održano je 27 nastupa, dva puta se gostovalo u inozemstvu i četiri puta u drugim hrvatskim županijama. Nakon 4 godine pauze ponovno smo sudjelovali u povorci mjesnih odbora na Samoborskom fašniku. Ishođena je građevinska dozvola za objekt Rudarske kuće u centru Ruda. Nastavljena je uspješna tradiciju održavanja Dana rudarske greblice i Barbarinje, a pokrenuta je i nova manifestacija povodom Europskih dana baštine. Rudnik je bio glavna tema dva europska projekta za koje su prijave poslane u svibnju i rujnu prošle godine.

Cjelovita izvješća o radu nalaze se u privitku.  

Download
04.03.2018